Deze heerlijke Rosé Champagne wordt verkregen door het weken en persen van de Pinot Noir druiven tijdens de oogst. De methode, die "doorbloeden" wordt genoemd, laat het toe om, naargelang het jaar, een zachte of een sterke Rosé te verkrijgen met de aroma's van rood fruit. De Champagne rosé heeft een zeer kleurrijke, smaakvolle neus, met tonen van kersen. Een heerlijke, wijnachtige, zeer smaakvolle romigheid, zonder hardheid.
Awards en beoordelingen:
Gouden medaille op Feminalise Wereld Wijn Concours in 2018
Gouden medaille op Concours d’Epernay des Champagnes du Vignoble 2016
Toegepaste druivenrassen: 100% Pinot Noir.
Suiker dosering:
Het uiterlijk van de Champagne: Geelgoud
Geur: Een zeer kleurrijke, smaakvolle neus, met tonen van kersen
Smaak: Een heerlijke, wijnachtige, zeer smaakvolle romigheid, zonder hardheid..
Lekker bij: Zalm сarpaccio, gerookte zalm, gegrilde gamba's en ook gegrilde kipfilet met gesauteerde zomergroenten; of als dessert met verse aardbeien
Ideale serveer temperatuur: 8 °C
Bewaaradvies: Koel, donker en droog
Houdbaarheid na aankoop: 3-4 jaar
Verkrijgbaar in: 75 cl
Allergenen: Bevat sulfieten
- Producent:
- Jacques Rousseaux
- Land van herkomst:
- Frankrijk
- Dorp van herkomst:
- Verzenay (Grand Cru)
- Status van producent:
- Récoltant Manipulant (RM)
- Alcohol percentage:
- 12%
- Champagne soort:
- Rosé
- Champagne druivensoort:
- 100% Pinot Noir
- Flesformaat:
- Standaard 75cl
- Uitvoering:
- losse fles
- Houdbaarheid na aankoop:
- 3-4 jaar