Verzenay is een heel oud Champagne dorpje, waar men nog historische sporen kan vinden uit de 9de eeuw. De wijngaarden waren zonder twijfel toen al aanwezig. In de archieven van het dorp komt men de naam François Rousseaux voor het eerst tegen in 1776. Oer vader en de grondlegger van het latere huis Jacques Rousseaux.  

In die tijd bewerkte wijnbouwers in de Champagnestreek hun wijngaarden het hele jaar door en verkochten hun oogst meestal aan handelshuizen.De oogst werd toen nog niet gebruikt voor het bereiden van de Champagne zoals wij die heden ten dage kennen. Door de ontwikkeling en professionalisering van het maken van Champagne als mousserende wijn, met haar karakteristieke eigenschappen en productiemethode, was het Paul Rousseaux, geboren in 1884, die een traject ging volgen, wat hij deelde met tal van andere wijnbouwers aan het eind van de 19e eeuw, namelijk; Zijn eigen Champagne produceren en die zelf op de markt brengen! (in 1999 proefden de erfgenamen van Paul Rousseaux de inhoud van een van de door hem geproduceerde flessen en wat opviel was, dat de wijn nog altijd fris bleek te zijn, met de kleur van oud goud!).

Paul kreeg twee kinderen, Pierre en Michel. Pierre trouwde met Charlotte Degouy. Zij hebben de zorg voor de wijngaarden in de traditie van Paul verder uitgebouwd en maakte ook hun eigen Champagnes volgens oud familierecept. Pierre en Charlotte kregen op hun beurt vier kinderen: Jacques, Anne-Marie, Luc en Dominique. ... Jacques, de oudste zoon, zette samen met zijn vrouw Bernadette gedurende 30 jaar de familietraditie verder voort met het exploiteren van de wijngaarden.De voornaam Jacques werd aan de naam van het huis toegevoegd. Sinds januari 2001 zijn het Céline en Eric, twee van hun drie kinderen, die de scepter zwaaien over het Champagnehuis  en de wijnbouw volgens de oude familietraditie verder voortzetten.

Assortiment van Jacques Rousseaux Champagne

Champagne Grand Cru

Jacques Rousseaux, Brut Tradition Grand Cru 75CL

Jacques Rousseaux
100401
€ 29,75
Deze Champagne kan bij alle gelegenheden gedronken worden.  Het is de Champagne wijn van vriendschap, gezelligheid en geeft extra plezier vanwege haar topkwaliteit. Kan geserveerd worden bij gastronomische gerechten, gevogelte, witvis.
Champagne Grand Cru

Jacques Rousseaux, Cuvée de Réserve Grand Cru 75CL

Jacques Rousseaux
100404
€ 32,75
Deze assemblage van Pinot Noir van verschillende jaren en Chardonnay wordt gemaakt van de eerste most die geperst wordt, genoemd Cuvée, en wordt gekenmerkt door zijn uitstekende finesse. Voor deze assemblage worden de wijnen van beste wijngaarden gebruikt. De Cuvée de Réserve is ook verkrijgbaar in Magnum, omdat het volume bijzonder geschikt is voor de...
Champagne Grand Cru

Jacques Rousseaux, Cuvée Montgolfière Grand Cru 75CL

Jacques Rousseaux
100402
€ 30,00
Deze blend geeft de Champagne zijn frisheid en lichtheid. De kracht van de Pinot Noir wordt getemperd door de delicaatheid van de Chardonnay. Het is een champagne ideaal om in de namiddag met vrienden te delen. Elegant bij vis, schaaldieren, zeevruchten en Aziatische gerechten. Awards en beoordelingen:  Bettane et Desseauve Prix Plaisir, Médaille d'or...
Champagne Grand Cru

Jacques Rousseaux, L'Autre R Grand Cru 75CL

Jacques Rousseaux
100405
€ 47,00
Deze Champagne is gemaakt van 100% Pinot Noir uit de oude wijngaarden van de familie. Deze Champagne is gerijpt enkele maanden in vaten en blijft 36 maanden in de kelder.  Smaak van zoete specerijen. Champagne voor de ziel…
Champagne Grand Cru

Jacques Rousseaux, Noir de Vigne Grand Cru 75CL

Jacques Rousseaux
100406
€ 34,00
Deze Champagne is afkomstig van 3 van onze Pinot Noir percelen gelegen op het kalkrijke terroir van Verzenay. Deze Blanc de Noirs Champagne heeft 30 maanden gerijpt op de droesem in flessen en biedt al zijn frisheid met jodiumhoudende noten. De heldere, strogele kleur van deze EXTRA-BRUT Champagne biedt lichte patrijs-oog reflecties.
Champagne Grand Cru

Jacques Rousseaux, Rosé de Saignée Grand Cru 75CL

Jacques Rousseaux
100403
€ 31,50
Deze heerlijke Rosé Champagne wordt verkregen door het weken en persen van de Pinot Noir druiven tijdens de oogst. De methode, die "doorbloeden" wordt genoemd, laat het toe om, naargelang het jaar, een zachte of een sterke Rosé te verkrijgen met de aroma's van rood fruit. De Champagne rosé heeft een zeer kleurrijke, smaakvolle neus, met tonen van kersen....
Item 1-7 van 7 in totaal item(s)
Product added to wishlist

LEEFTIJD VALIDATIE

WELKOM

Om Champagne-Crand-Cru.NL te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Champagne-Crand-Cru.NL gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.