Sinds 1896 hebben 5 generaties  Billiot Champagnes geproduceerd. 

In 1896 investeerde Eugene Billiot, een molenaar uit Ambonnay, in wijngaarden. Zo zag hij de aankoop van deze grond als welvaart voor zijn nakomelingen. De druivenproductie werd toen deels verkocht aan de grote Champagne merken en deels bewaard voor de eerste ontwikkeling van Cuvée onder de naam Billiot.

In 1960 wordt H.Billiot & Fils Champagne “herboren” door toedoen van Henri Billiot, die heel veel  investeert en kelders aanlegt in de la Fontaine en begint met de handel in Champagne. Het is nu Laetitia Billiot, trots om de 5e generatie te zijn, die verantwoordelijk is voor het beheer, de exploitatie, de productie en de uitwerking van de wijnen. Zij doet dit nu alweer 18 jaar. De wijngaarden zijn beplant met ongeveer 75% Pinot Noir en 25% Chardonnay druiven ranken. Al het werk op de percelen gebeurt op een manier,  met oog voor kwaliteit, met respect voor de methodes van het traditionele ambacht en milieuvriendelijk.

H.Billiot & Fils Champagnes worden op traditionele wijze gemaakt, zonder malolactische gisting of filtratie. Momenteel produceert H.Billiot & Fils ongeveer 32.000 flessen per jaar.

Assortiment van H. Billiot et Fils Champagne

Champagne Grand Cru

H.Billiot et Fils, Cuvée Essence De Billiot Grand Cru 75CL

H. Billiot et Fils
100202
€ 125,00
100% Pinot Noir, onze beste reserves voor deze uitzonderlijke, genummerde cuvée, minder dan 500 flessen per jaar. Champagne die ons huis en ons terroir weerspiegelt zullen we ontdekken... maar wel door vooraf te bestellen!
Champagne Grand Cru

H.Billiot et Fils, Cuvée Julie Grand Cru 75CL

H. Billiot et Fils
100212
€ 49,00
Mengeling van Pinot Noir voor zijn kracht en mooie structuur en Chardonnay voor zijn delicaatheid, alles gerijpt in vaten voor zijn rondheid... Een complexe en rijke, romige Cuvée de prestige, te waarderen als aperitief of tijdens een maaltijd voor liefhebbers van "Champagne Autrement".
Champagne Grand Cru

H.Billiot et Fils, Cuvée Laetitia Grand Cru 75CL

H. Billiot et Fils
100201
€ 52,50
De eerste van onze Cuvées de Prestige, de Cuvée Laetitia, is een assemblage van Pinot Noir en Chardonnay waarvan het geheim angstvallig bewaard blijft. Een eeuwigdurende Cuvée waarvan de jaargangen van 1983 tot 2014 de aroma's vullen met subtiele en verfijnde noten... Om van te genieten als aperitief om al zijn complexiteit en rijkdom te waarderen...
Champagne Grand Cru

H.Billiot et Fils, Cuvée Millésime Grand Cru 75CL

H. Billiot et Fils
100203
€ 47,50
Pinot Noir voor zijn kracht, Chardonnay voor zijn finesse, een blend die van jaar tot jaar kan variëren om u onder te dompelen in de structuur van ons terroir. Laat uw smaakpapillen zich verwonderen.
Champagne Grand Cru

H.Billiot et Fils, Cuvée Rosé Grand Cru 75CL

H. Billiot et Fils
100205
€ 37,50
Een gulle, delicate, geblende rosé Champagne, waarin onze rode wijnen, uitgewerkt en gerijpt zijn in vaten gedurende 18 tot 24 maanden, afhankelijk van het oogstjaar. De Champagne bevat alle fruitsmaken van de Pinot Noir druif. Awards en beoordelingen: Selection Le Guide des Vins DVE
Champagne Grand Cru

H.Billiot et Fils, Cuvée Tradition Grand Cru 75CL

H. Billiot et Fils
100210
€ 30,00
Zijn gouden tint weerspiegelt de kracht van de Pinot Noir uit de Ambonnay wijngaarden. Zeer aromatisch, zal het perfect zijn als aperitief, maar zal zich ook aanpassen aan elk moment van de proeverij.
Item 1-7 van 7 in totaal item(s)
Product added to wishlist

LEEFTIJD VALIDATIE

WELKOM

Om Champagne-Crand-Cru.NL te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Champagne-Crand-Cru.NL gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.