100% Pinot Meunier

Pinot Meunier druivensoort is een van de vele mutaties van de Pinot Noir. Pinot Meunier is goed voor 32% van het wijngaardareaal in de Champagne. Het woord “meunier” wordt uit het Frans vertaald als "molenaar"; het gaat om het oppervlak van de achterkant van het blad van de wijnrank: deze is wittig, alsof het met meel bestrooid is. De trossen zijn middelgroot en dicht. De bessen zijn klein, blauw-zwart. Dit ras is door zijn late bloei beter bestand tegen vorst en doet het goed op de kleiachtige bodem van de Vallée de la Marne. De zuurgraad van de Pinot Meunier is iets hoger dan die van de Pinot Noir en brengt helderheid, fruitigheid en subtiele kruidigheid in het bouquet van de Champagne mélange.

De Pinot Meunier bloeit en rijpt later dan andere druivenrassen, wat het risico op vorstschade verkleint. Dit alles is een groot pluspunt in een koude streek. Dit verklaart ook waarom in warmere streken zelden Pinot Meunier in de Champagne wordt verwerkt.

Pinot Meunier levert soepele, fruitige en snel evoluerende wijnen op en geeft de assemblage een afgerond karakter.

Champagne Stories

Visit our blog

Product added to wishlist

LEEFTIJD VALIDATIE

WELKOM

Om Champagne-Crand-Cru.NL te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Champagne-Crand-Cru.NL gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.