Verzenay

Verzenay, een “Grand Cru” dorp in de Grande Montagne de Reims, ligt 17 km ten zuidoosten van Reims.

Verzenay is al lang erkend als een van de beste “terroirs” in de gehele Champagnestreek, het was zelfs een van de oorspronkelijke 3 dorpen, die als eerste werden gewaardeerd als “Grand Cru”, de andere twee waren Cramant en Aÿ  en het is “Grand Cru” sinds die tijd gebleven. Op de noordhellingen rijpen de druiven vrij langzaam - het dorp is vaak een van de laatste, die beginnen te plukken - en ze hebben ontegenzeggelijk een vrij hoog zuurgehalte. Dit resulteert in wijnen met veel potentie om te rijpen, die vaak een paar jaar nodig hebben om dit volledig te ontwikkelen.

De huidige oppervlakte van de wijngaarden in de gemeente Verzenay bedraagt 418,0 ha. Er zijn 358,0 ha beplant met Pinot Noir (85,7%), 57,3 ha met Chardonnay (13,7%), 2,4 ha met Pinot Meunier (0,6%) en 0,3 ha met overige druivensoorten (<0,1%). In de gemeente zijn 198 wijngaarden in eigendom (exploitanten). Grote Champagnehuizen die wijngaarden in Verzenay beheren zijn onder meer Bollinger, Duval-Leroy, Moët & Chandon, Mumm, Roederer, en Taittinger.

Het is niet alleen de kwaliteit van de wijnen die mensen naar Verzenay brengt; het dorp is ook de thuisbasis van twee van de meest iconische monumenten in de Champagne : een karakteristieke windmolen (moulin à vent) op de berg Beef in perfecte staat en een vuurtoren op de berg Rizan, die nu het Musée de la Vigne huisvest.

CHAMPAGNE UIT VERZENAY

€ 29,75
Deze Champagne kan bij alle gelegenheden gedronken worden.  Het is de Champagne wijn van vriendschap, gezelligheid en geeft extra plezier vanwege haar topkwaliteit. Kan geserveerd worden bij gastronomische gerechten, gevogelte, witvis.
€ 30,00
Deze blend geeft de Champagne zijn frisheid en lichtheid. De kracht van de Pinot Noir wordt getemperd door de delicaatheid van de Chardonnay. Het is een champagne ideaal om in de namiddag met vrienden te delen. Elegant bij vis, schaaldieren, zeevruchten en Aziatische gerechten. Awards en beoordelingen:  Bettane et Desseauve Prix Plaisir, Médaille d'or...
€ 32,75
Deze assemblage van Pinot Noir van verschillende jaren en Chardonnay wordt gemaakt van de eerste most die geperst wordt, genoemd Cuvée, en wordt gekenmerkt door zijn uitstekende finesse. Voor deze assemblage worden de wijnen van beste wijngaarden gebruikt. De Cuvée de Réserve is ook verkrijgbaar in Magnum, omdat het volume bijzonder geschikt is voor de...
Champagne Grand Cru

Jacques Rousseaux, L'Autre R Grand Cru 75CL

100405
€ 47,00
Deze Champagne is gemaakt van 100% Pinot Noir uit de oude wijngaarden van de familie. Deze Champagne is gerijpt enkele maanden in vaten en blijft 36 maanden in de kelder.  Smaak van zoete specerijen. Champagne voor de ziel…
€ 34,00
Deze Champagne is afkomstig van 3 van onze Pinot Noir percelen gelegen op het kalkrijke terroir van Verzenay. Deze Blanc de Noirs Champagne heeft 30 maanden gerijpt op de droesem in flessen en biedt al zijn frisheid met jodiumhoudende noten. De heldere, strogele kleur van deze EXTRA-BRUT Champagne biedt lichte patrijs-oog reflecties.
€ 31,50
Deze heerlijke Rosé Champagne wordt verkregen door het weken en persen van de Pinot Noir druiven tijdens de oogst. De methode, die "doorbloeden" wordt genoemd, laat het toe om, naargelang het jaar, een zachte of een sterke Rosé te verkrijgen met de aroma's van rood fruit. De Champagne rosé heeft een zeer kleurrijke, smaakvolle neus, met tonen van kersen....
Item 1-7 van 7 in totaal item(s)
Verzenay
Champagne Stories

Visit our blog

Product added to wishlist

LEEFTIJD VALIDATIE

WELKOM

Om Champagne-Crand-Cru.NL te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Champagne-Crand-Cru.NL gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.