Ambonnay, een middeleeuwse stad gebouwd op de plaats waar eens een Gallo-Romeinse villa heeft gestaan. Ambonnay ligt op een zeer gunstige locatie aan de zuidkant van de heuvel Montagne de Reims. Uit archiefstukken blijkt, dat koning Henry III van Frankrijk in 1578 de gemeente Ambonnay toestemming gaf om de stad te omringen met grachten, wallen en ophaalbruggen om zich te kunnen verdedigen, maar ook om één keer per jaar op Sint-Lucasdag wijn te verkopen. In 1582 werd op het marktplein een monumentaal kruis met afbeeldingen van de Evangelisten geplaatst om deze gebeurtenis te herdenken.

De huidige oppervlakte van de wijngaarden in de gemeente Ambonnay bedraagt  387,1 ha (956,5 acres). Er zijn 312,2 ha met Pinot Noir (80,7%) wijnranken beplant, 74,2 ha met Chardonnay (19,2%) en 0,7 ha met overige druivensoorten (0,2%). De gunstige geologische omstandigheden vergemakkelijken de teelt van het druivenras Pinot Noir. Deze druiven maken het mogelijk fruitige en volle wijnen te verkrijgen, gewenst voor uitzonderlijke cuvées. De druivensoort Chardonnay staat meestal aangeplant op hellingen, die naar het zuidoosten zijn gericht en combineert finesse met helderheid van de wijn voor de Champagne. Enkele kiezelhoudende klei gebieden met een zuidelijke ligging maken de productie mogelijk van rode wijn uit Champagne, met een zeldzame elegantie en aroma's van rode vruchten: Ambonnay rouge. Daarom staat Ambonnay al sinds 1880, het jaar waarin de Champagne wijnbouw officieel werd ingevoerd, op de lijst van de belangrijkste Champagne druiventelers.. Champagnehuizen die wijngaarden in het dorp beheren zijn onder meer Duval Leroy, Moët & Chandon, Mumm, Piper Heidsieck, Pol Roger, Roederer en Taittinger.

Ambonnay  is een van de oudste dorpen met de appellation "GRAND CRU" van de Champagnestreek. Het motto is: "Bloemenpracht, een glimlach en welkom".

CHAMPAGNE UIT AMBONNAY

Product added to wishlist

LEEFTIJD VALIDATIE

WELKOM

Om Champagne-Crand-Cru.NL te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Champagne-Crand-Cru.NL gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.