Champagne Premier Cru

Op Champagne-etiketten ziet men vaak de woorden “Premier Cru” staan.

"Premier” is Frans voor ”Eerste”, “Cru” is een perceel of wijngaard geassocieerd met het Franse begrip “terroir”. Onder andere de ligging, de bodemgesteldheid, het klimaat, zijn de criteria die de kwaliteit bepalen van een wijngaard en wordt  herkend als een Cru. In de Champagnestreek verwijst de term "cru" naar een classificatie van kwaliteit. Omdat de kwaliteit van de wijngaarden varieert, kent de Champagne een kwaliteitsindeling per gemeente.

Zo hebben 42 van de 320 gemeenten de status van Premier Cru: Avenay, Bergeres-les-Vertus, Bezannes, Billy-le-Grand, Bisseuil, Chamery, Champillon, Chigny-les-Roses, Chouilly, Coligny, Cormontreuil, Cuis, Cumieres, Dizy, Ecueil, Etrechy, Grauves, Hautvillers, Jouy-les-Reims, Le Mesneux, Ludes, Mareuil-sur-Ay, Montbre, Mutigny, Pargny-les-Reims, Pierry, Rilly-la-Montagne, Sacy, Taissy, Tauxieres, Tours-sur-Marne, Trepail, Trois-Puits, Vaudemanges, Vertus, Villedommange, Villers-Allerand, Villers-aux-Noeuds, Villeneuve-Renneville, Villers-Marmery, Voipreux.

Champagne Stories

Visit our blog

Product added to wishlist

LEEFTIJD VALIDATIE

WELKOM

Om Champagne-Crand-Cru.NL te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Champagne-Crand-Cru.NL gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.